Biruni Üniversitesi TÖMER - Telefon: 444 8 276 / 1388 | tomer@biruni.edu.tr
TÖMER Öğrencilerimiz Kahvaltıda Buluştu - Biruni Üniversitesi

TÖMER Öğrencilerimiz Kahvaltıda Buluştu

    Yayın Tarihi :
    12 May 2022 Perşembe
    18:31
TÖMER Öğrencilerimiz Kahvaltıda Buluştu

    Üniversitemiz bünyesinde bulunan Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öncülüğünde düzenlenen kahvaltıda öğretim üyelerimiz, Üniversitemize dünyanın dört bir yanından eğitim görmeye gelen öğrencilerle bir araya geldi.

    Öğrencilerimiz Bizim Emanetimizdir
    Kahvaltıda Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Rektör Yardımcımız ve TÖMER Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Sevim Savaşer, öğrencilerimizi yalnız bırakmadı. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel yaptığı konuşmada, Üniversitemizde 70’den fazla ülkeden 1200 uluslararası öğrencimizin bulunduğu söyledi. Yabancı öğrencilerimizin Biruni Ailesi için özel misafirleri olduğunu belirtti. Rektörümüz öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi: “Her biriniz farklı bir ülkeden gelerek ailemize katıldınız. Hepiniz bize emanetsiniz. Özel misafirlerimizsiniz. Biruni Ailesi olarak her zaman yanınızdayız.”

    Öğrencilerimiz Kültürel Diplomasilerimizdir
    TÖMER Koordinatörü Sayın Nida Dilara Yıldız, Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenciler için yaşadıkları ülkenin dilini öğrenmenin önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:
    Dil, kültürü ile varlık gösterir. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanının en önemli konularından biri de kültürdür. Küreselleşen dünyada kültürler arası iletişimin önemi yadsınamaz. Ülkemizde eğitim gören her öğrenci aynı zamanda birer kültürel diplomasilerimizdir. Öğrencilerimizde güzel bir iz bırakmak ve köklerini saldıkları her yere Türkçenin derinliklerini yaşatacaklarına inanarak ‘Baki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş.’ rehberliğiyle öğrencilerimizle keyifli vakit geçirdik.”

    Dilek Kâğıdı Heyecanı
    Kahvaltıya katılan öğrencilerimiz öğretim üyelerimizle ve arkadaşlarıyla hazırlık sürecindeki duygularını paylaşırken dönemin yorgunluğunu geride bırakmanın mutluluğunu yaşadılar. Öğrenciler masalarında kendileri bekleyen dilek kâğıtlarında okudukları mesajlarla duygu dolu anlar yaşadılar.